Wie is mensenverhaal?

lekkerboekblogs

Wie is mensenverhaal?

Mensenverhaal is een levend blog vol mensen en verhalen.
Kwetsbaarheid, humor en altijd recht uit de maatschappij en mensenlevens gegrepen.

Mens en verhaal of mensenverhaal.
Het is maar net hoe je het leest 🙂

Mijn werk binnen het Leger des Heils levert een schat aan verhalen op. Binnen deze organisatie, die zich richt op zorg voor de kwetsbaarste mensen van de samenleving, ben ik van ongeschoolde huishoudelijk medewerker tot ambulant ondersteuner gegroeid. Veel van mijn blogs zijn dan ook vooral op situaties gericht, die ik maatschappelijk gezien de moeite waard vind om te belichten. Soms ontroerend, zo nu en dan schokkend, vaak met een gezonde dosis humor! Vanuit deze blogs is het boekje ‘Kwetsbaar op de rand ontstaan’.

In de categorieën wordt vrij helder waar mijn thema’s liggen en wat mijn merk als schrijfster is.
Taal kan luchtig diepte geven. Onrecht met respect een spiegel voorzetten.
Moeilijke dingen met een glimlach bezien.
Ik hou van processen, van dialogen, mijn ambitie politie, sportprocessen, psychologie, de dunne lijn tussen geaardheid en geloof, mijn ervaringskennis als getroebleerde jongere, verslaafde adolescent, psychiatrische jong volwassene, ex kanker patiënt, maar ook als discipel van Christus. 

Ik ben mens. Ik heb een verhaal.
En daarnaast deel ik graag die van anderen.
De leeswerkjes van 1 minuut onder de categorie ‘Gespreks Geneugten’ geven de cadeautjes van dialogen weer en is erg populair. Maar helemaal kort ga ik pas op Twitter waar ik als anoniem Regenboog Schaap de bestaanzin van mensenverhaal als altoos ambiërend taalkunstenaar te lijf ga.

Ik zou zeggen: Neus er lekker wat doorheen en vergeet vooral niet je in te schrijven voor de nieuwste verhalen of te volgen.