Kanker-gratis bundel

Zou je kiezen voor je verleden
van toen je nog niet van kanker wist
Zou je dat doen
als je dan de diepgang
van het heden mist?

DichterTegenKankerAaan

Tongkanker.
Een gevalletje pure pech. Het was 2016 en ineens had ik een kankersoort die meestal mannen boven de 50 pas treft. Ik werd als vrouwelijke dertiger totaal overvallen door deze afgrijselijke ziekte en Goddank was ik er door een scherpe tandarts ‘op tijd’ bij.

Een drastische en pijnlijke ingreep volgde. Er werd een deel van mijn tong geamputeerd… Ja echt. Complete horror.
In verschillende blogs schrijf ik over wat kanker (psychisch) met mij deed, hoe ik het vanuit mijn geloof beleefde en hoe ik ervan herstelde. (vanaf 2017- de titels zijn veelzeggend…)

…Lees nog even verder…

received_1954105108154076

Misschien helpen de gedichtjes jou ook wel de ziekte onder woorden te brengen! Twee jaar ben ik stadsdichter geweest en de woordkunst ligt in mijn hart, dit ging echter een niveau dieper!! 

Inmiddels ben ik een ervaring rijker. En wat voor één…

Omdat ik merkte dat het erg moeilijk was om woorden te geven aan mijn beleving rondom deze ziekte en ook merkte dat meerdere lotgenoten en omstanders hier tegenaan liepen besloot ik een dichtbundel te schrijven. Het bundeltje is gedurende mijn proces geschreven, met in eerste instantie als doel er zelf een uitlaat klep voor te hebben.

Omdat men zich herkende in mijn kadertjes over deze ziekte drukte ik, zonder ISBN, met steun van o.a mijn werkgever en sponsors een aantal bundels en bood deze ter gratis verspreiding aan. Het boekje heeft in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk en in het AVL in Amsterdam gelegen.

De bundel is gelijktijdig gelanceerd met een actie voor KWF, deze actie is inmiddels verlopen.

DichterTegenKankerAaan

Ik heb nog een paar paperbacks (neem hier contact met mij op!) en ik bied de bundel in zijn pdf formaat GRATIS aan. Bemoedig jezelf of een ander ermee!

DOWNLOAD HIER JE GRATIS BUNDEL OVER KANKER

Vormgegeven en geïllustreerd door: Margot Mertens.

Het zou natuurlijk leuk zijn, dat wanneer je hem downloadt, je even een reactie achterlaat op deze pagina.

***

Morgenkus

Wat kan ze ruw zijn
zo onverwachts
zo snel en haas􀆟g zijn
zo slecht, te verdragen zijn.
Totdat ik het zonlicht zag;
de Morgenstond. Staat klaar voor mij.
Een nieuwe kans. Kankervrij.
Een kus op mijn mond.

Wil je meer lezen over mijn ervaring, gevecht en overwinning op en met kanker? Als je DEZE link klikt kom je op wat van blogs van mijn hand, geschreven voor de website van ‘Als kanker je raakt’, een website die op zichzelf het bekijken al waard is.

Een gedachte over “Kanker-gratis bundel

  1. Hallo Natasja,
    Zo herkenbaar. Mijn vriendin heeft in 2016 ook tongkanker gekregen. Bij haar werd de helft van haar tong geamputeerd en d.m.v. een stuk huid uit haar arm werd deze weer opgevuld. Zij heeft moeite met het transporteren van voedsel dus kan eigenlijk alleen maar vloeibaar eten. Of hele kleine hapjes. 2018 werd er tevens slokdarmkanker ontdekt die haar slokdarm bijna geheel afsloot. Chemo en bestralingen volgden. En na deze behandeling bleek 3 maande geleden de tumor geheel verdwenen te zijn. Echter de kanker bleek nog wel actief te zijn. Er zit een plekje van nog geen cm. Het is niet operabel dus hoe snel gaat dit weer groeien. Wat de toekomst haar gaat brengen weten wij niet. Zij voelt zich gelukkig heel goed en blijft genieten van het leven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s