Christen Zijn·Geaardheid·Geloof·Maatschappij

This is me

Ben jij een vrouw met een baard? (Zoals ik helaas ook in het echte leven…)
Een afgekeurde albino?
Die sociale autochtoon, die dikste man van de wereld óf gewoon lekker gay?


Er zijn weinig films waar ik zo van onder de indruk ben als van ‘the Greatest Showman’.
De film gaat over een uitzonderlijk stelletje misfits in een wereldbeeld waar zij niet thuis lijken te horen. Zoals in elke film is er een held én een slechterik, dit keer verpakt in één en hetzelfde jasje; the greatest showman. Een schappelijke kerel en goede acteur die zonderlingen bij elkaar sprokkelt om een circus te openen. Hij slaat binnen zijn tijdperk een beetje door in zijn ambitie om de groepering van dikke, lelijke, lenige en kleurlingen van albino tot zwart op het podium te willen krijgen.

De vrouw met de baard is de reden dat deze film is blijven hangen. Ze is niet meer dan een bizarre bijrol met scenes waarin haar borsten onnatuurlijk boven haar decolleté uitdansen.
Ik ben haar naam vergeten. Niet haar stem. Ik draai het lied vaak. Ze heeft mij, als buitenstaander, een lijflied aangereikt.

Want ik ben óók geen vreemde voor het donker, ik heb mij vaak verstopt doordat ik als gebroken werd gezien. Ik heb geleerd mij te schamen voor mijn littekens en ben vaak weggerend omdat niemand van mij kon houden zoals ik ben.
Maar ik ben uit het stof opgestaan… want ik besefte mij dat er een plek is voor mensen zoals ons. Wij zijn net zo goed in glorie geschapen.  

Dus als scherpe woorden mij nu nog neer willen halen, dan zend ik een vloed. Ik verzuip ze erin. Dapper en beurs marcheer ik voort op de maat van de drum. Ik kom eraan, niet bang om gezien te worden. Geen excuses. Ook niet als er een nieuwe ronde kogels mijn voorkomen vrezen. Ze schieten maar, het zal geen schaamte raken.
En we barsten door barricades, als krijgers reikend naar de zon.
Want dat zijn we geworden…

Dit zingt ze. Zo ongeveer.
In een film die totáál niets met geaardheid te maken heeft. Ik heb gehuild.
Want worden wij binnen ons christelijke circus ook niet gezien als de misfits die ten diepste als buitenstaanders beschouwd worden?  

Anyway.  Het is de nationale dag van muziek.
This is me.
Even in de spotlight.

***
Dit #2minuten blogje heb ik geschreven voor wijdekerk.nl
Ee platform om bewustwording en verbinding te creëren onder christenen en de LHBT+ maatschappij. Voor meer verhalen én de kerkenkaart waar LHBT+ zonder oordeel welkom is; check hun site!
Voor nu… Geniet van de clip, because You Are Worth It
!

https://www.youtube.com/watch?v=CjxugyZCfuw3 gedachten over “This is me

 1. Keala Settle (ik ben nu zo ver dat ik haar voornaam kan onthouden – ben zo vreselijk slecht met namen!).
  Er is op dit liedje ook een dansje. Dat doe ik dan weer vaak, want zingen is aan mij absoluut niet besteed. Van Refit Revolution of RefitRev. Ook erg leuk om te doen.
  Ik heb geen baard (al zou ik soms willen dat ik een snor had, zo’n Poirot-snor met een krul), maar ik heb wél een enorm lichte huid. Dat was vooral op de middelbare school reden tot terreur, blijkbaar. Hoe je er ook “buitenvalt”, het doet altijd pijn.
  Totdat je jezelf accepteert. Blijft een prachtig nummer dit (en de film ook).

  Geliked door 1 persoon

  1. Je bent leuk! Ik zou willen dat ik je wat van m’n testosteron kon geven voor je snor én mag ik dan wat van je dansskills. Ik zou willen dat ik zo kon dansen als Keala!!!

   Dank voor je reactie. Volgens mij weet jij precies waarom je coacht 😉💪

   Geliked door 1 persoon

   1. Haha, thanks, ik doe mijn best! Maar wat je zegt, ben je altijd vooral zelf he 😉
    En ja, je slaat de spijker op de kop met je opmerking over het coachen. Mooiste beroep van de wereld! ❤ Ik zit altijd prinsheerlijk 1e rang en mag zien hoe mensen hun leven veranderen. Daar kan zelfs deze feelgood musical met Keala niet aan tippen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s