Christen Zijn·Geaardheid·Geloof·God·Maatschappij·Schrijven·Vriendschap

Gebroken licht

Vandaag is het de international ComingOutDay. De eerste die ik bewust meemaak met een mening en beleving van binnenuit. Ook de eerste ComingOutDay die ik als uit de kast gekomen christelijke insider meemaak in de beleving hoe mijn persoonlijke buitenwereld hier mee omgaat. Een persoonlijke ervaring met mijn buitenwereld die, nota bene, op zo’n Internationale Dag een gemiddeld beeld geeft van de wijdverspreide visie op homoseksualiteit. Een dag die mij, bijna aan zijn eind, elk klein moment op sociale media of de app er even aan herinnert dat ‘Uit de Kast’ een hele kast aan verhalen meedraagt.

En waarom ik dan ook aan het eind van deze dag, toch op mijn eigen blog, een column deel die ik voor wijdekerk.nl geschreven heb rondom de regenboog en het geloof.

Het is mijn uit de kast verhaal op deze coming out day. Geen stellige verdediging of overgepromoveerde LHBT+ dramatiek van een schrijfster die haar woorden weet te gebruiken. Gewoon een kijk op het wijdse spectrum van de regenboog, geschreven door een taalfanaat die van de Zin van het bestaan en van bestaanszinnen houdt.

Want zoals de regenboog bewijst: wat voor mij een kleurrijk natuurlijk verschijnsel is, kan voor anderen een kwestie van gebroken licht weerspiegelen. En in beide zit een kern van waarheid.

Meer? Zie hier de link!

https://www.wijdekerk.nl/post/conflict-in-de-regenboog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s