Schrijven

De schrijvende bedelaar

Een schrijver zonder lezers is een gesloten boek. Het is even triest als een bedelaar zonder omstanders.

Wist je dat ik schrijf voor jou?
Dat ik stiekem afhankelijk ben van jou?
Het zou namelijk ijdelheid zijn als ik claim voor mijzelf te schrijven. Misschien is het arrogant dat ik jou nu ga overtuigen dat jij mijn doel en prioriteit bent, misschien is het een marketingtruc…  Misschien is het gewoon een feit.

Als schrijver ben ik kwetsbaar.
Ik stel mij open. Wagenwijd nodig ik je uit in mijn hoofd en leven. Zowel in boeken, blogs als poëzie leid ik jou als ware rond in mijn wereld.  Hierdoor stel ik mij net zo wagenwijd open voor meningen, stuit ik soms op kritiek en geef ik de lezer de mogelijkheid iets van mijn werk te vinden. Ik kan heel koel zeggen dat kritiek of complimenten mij niets doen, maar dat is niet waar. Het is als een goed label, een merk: hoe beter de kwaliteit, hoe meer bekendheid, hoe beter de verkoop.

Als schrijfster is mijn naam evengoed een merk.
Mijn merk is mijn werk en mijn werk is dat waar ik effort in stop om resultaat te behalen.
Ik overweeg woorden, gebruik zinnen, doe naslagwerk, overdenk mijn verhalen, produceer anekdotes, oefen intonatie en breng uren achter mijn scherm door. Dit doe ik voor mijzelf. Ik geniet ervan. Stoeien met punten, komma’s, beginzinnen en voldoening schenkende eindes is voor mij een geheel eigen proces, entertainment en tijdloze interne explosie aan creativiteit. Maar ik ben een schrijfster en ik wil gelezen worden.
Het eindresultaat is voor jou.
Het is als trainen voor een marathon en je winkansen berekenen. Nou draait schrijven niet om winnen of verliezen, maar het is wel een duurloop waarbij je streeft naar voortdurende vooruitgang en resultaat. 
Dit trainen is het spelen met 26 simpele letters waar zo oneindig veel variatie inzit dat ik weet dat ik er binnenin JOU iets mee in beweging kan zetten.

Hiervoor in de plaats wil ik je tijd. Ik wil je aandacht.
Jij bent deel van mijn marketingplan en ik heb je nodig.

Als jij een blog van mij deelt op Sociale Media of elders op internet bereik ik drie doelen. De eerste twee doelen hebben betrekking op jou. Ik heb namelijk jouw interesse gewekt en je ertoe bewogen te delen wat er in mij leeft omdat jij daar door geraakt bent, vermaakt bent, achter staat of je interessegebied is. Ten derde levert jouw actie en reactie mij lezers op. Als deze door jou getriggerde lezers zich aangesproken voelen door wat ze lezen, affiniteit voelen met mijn thema’s of geïnteresseerd raken in wat ik te vertellen heb, dan zullen zij gaan snuffelen. Of op mijn blog of op meester Google. Ze komen uit bij mijn boeken. Ze kopen mijn boeken. Ze lezen mijn werk, schrijven een review, delen zelf ook weer een gedicht of blog en maken anderen enthousiast. Het is als domino. Blijft er een steentje staan, dan heeft dat gevolg voor de rest.
Het kan ook anders. Potentiële lezers belanden met een zoekterm op mijn blog en komen erachter dat ik de persoon ben die nou net dat ene schrijft wat ze zochten! Er is weer een nieuwe lezer welkom geheten in mijn wereld. Aan mij om ze vast te houden.

Natuurlijk is dit merk gerelateerd. Niet iedereen draagt Nike. Mijn kunst is echter wel jou zo’n bevredigend gevoel te geven in deze schoen dat je overstag gaat en weer terugkomt naar mijn winkel.

Misschien ben je één van mijn nieuwe lezers, misschien weet jij al wat er in mijn winkel staat. Mijn stellages bevatten vooral veel ‘mens en maatschappij’, een beetje prikkelen, uitdagen tot nadenken, vermaken, wat provoceren zo nu en dan en ja, zelfs soms wat beleren.
Daarnaast doe ik erg veel moeite om jou aan mij te binden door soms naar jouw pijpen te dansen in wat ik schrijf, soms meer van mijzelf bloot te geven dan nodig is of neem ik je bij de hand in echte verhalen van levens die je zullen raken.

Arrogant? Nee. De marathonrenner is ook trots als hij wint. En anderen delen die trots. Deel jij de mijne? 
Of zoals Loesje zegt:

‘Geef door die zin!’


Dit blog heeft natuurlijk als doel jou aan het lezen en delen te krijgen! Er zit vast iets van jouw gading tussen mijn schrijfsels. Snuffel eens rond in mijn categorieën en in het menu. Doe eens gek en koop een boek, deel een blog. Mijn blogs zijn niet meer dan kleine verhaaltjes. Zo lezen ze ook. Breng je vrienden wat mensenverhaal.com !
Wees net zo enthousiast over mijn schrijfsels als ik over jou als lezer. Want dat ben ik echt. Ik word blij van jouw reacties en likes. Het koppelt de voldoening terug die ik jou als schrijfster wil geven.
Zelfs al maakt mij dat de schrijvende bedelaar. Of de bedelende schrijver.
Dit blogtitel heeft in ieder geval doel bereikt: je bent gaan lezen! 

6 gedachten over “De schrijvende bedelaar

  1. Ja hoor, doel bereikt, want ik heb zeer geboeid zitten lezen. En… ik ga nu ‘uitzoeken’ of de bieb boeken van je heeft. Nóg een doel bereikt dus;). Heel mooi omschreven dit!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb me niet in jou vergist je bent eerlijk en open! En wat mij betreft ook deskundig !Zo dat moest er even uit Wij blijven Wij blijven je volgen Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s