Kanker·Poezië

Durf te Vragen

#Durf #Te #Vragen

spreuk

Ik heb jullie hulp nodig. Van elk Facebook vriendje. (Of zoals hier; van elke bloglezer…)

Ik kreeg een spreuk per app van een collega. (zie foto) En hij was raak.
Op meerdere terreinen in mijn leven moet ik soms schoorvoetend (of enigszins met hakken in het zand) moedig genoeg zijn om hulp te vragen. Wie niet? Vriendjes, ieder die de moeite neemt dit te lezen: ik heb jullie hulp nodig.
Ik ben mij bewust van mijn vele posts. Ook ik scroll ‘dingen waar ik geen zin in heb’ voorbij.
-Geef me ff om dit toe te lichten-
Vandaag hoop ik dat je dit leest en het nut inziet van mijn vele schrijverijen… En daar vraag ik je niet voor altijd alles maar van mij te lezen. Maar overweeg of je het waard vindt. Thats all i can ask behind the question.

Oké, vraag:

Heel concreet: geld. Je kunt nu afhaken of doorlezen.

De dichtbundel ‘Dichter tegen kanker aan’ is drie weken oud. De eerste druk was puur proef zeg maar… Ik wilde weten hoe hij uit zou pakken qua papier dikte, touch enz. Voor deze druk heb ik 135 euro aan giften gehad. Voor 165 euro heb ik er 50 laten drukken. En de bundel was perfect, kleur, kwaliteit. Maar niet alleen dat, letterlijk iedereen reageert enthousiast en met lof die ik soms nauwelijks kan incasseren. (Dit meen ik, het raakt me dat mijn ellende raakt.)

De boekjes gingen snel! Allereerst naar de mensen die meegewerkt hebben, maar ook nabije omgeving. Tel hierbij de recensie exemplaren, vriendendienstjes én mijn deal met het AVL ter gratis verspreiding bij op en je bent los.
Ik besloot vorige week eigen zak nog 50 bundels bij te bestellen. (Die liggen hier nu)

Maar wat bleek! Vandaag tijdens mijn controles in het AVL, toen ik nieuwsgierig even in de boekenhoek ging kijken, lag er niks…
Enigszins teleurgesteld ving ik de blik van de dame die mijn bundels aan zou bieden en fleurde op door het enthousiasme wat ze uitstraalde! Binnen enkele dagen na het aanbieden van de laatste 20 bundels uit de eerste lichting waren ze al op!!!
Komende week breng ik er wederom 30 heen.
Maar dan landt ik ook weer zachtjes op de bodem van de doos. En er staat nog een afspraak met het Rode Kruis Ziekenhuis open om mensen met de dichtbundel te bemoedigingen.
Iedereen weet: gratis is goed. Wij Nederlanders houden van gratis toch? 😉

Ik bied de bundel bewust gratis aan. Op plekken waar kanker is. Ik heb ervaren, dat ook al leidt de hele wereld aan kanker, IK ging er doorheen. En soms kon alleen ‘kanker zelf’ mij begrijpen. Dat begrip in kanker vond ik in boeken. Wat is kanker? Waarom is kanker? Wie word ik van kanker? Wat doet kanker met mij? Wat kan ik kanker aandoen! Ik ben er genadig vanaf gekomen. Controles wederom goed.

Als schrijfster wist ik dat ik mensen, die minder lezen, minder woorden hebben dan ik, iets aan wilde bieden om KANKER DICHTERBIJ TE BRENGEN. De hoofdletters zijn nodig. Het betreft de titel en de wrange wetenschap die ik ondervond. Kanker kan je OOK ernstig ver weg bij jezelf vandaan loodsen. Ongewild. Hupsakee, controle kwijt.

Maar stel nou, dat – al is het maar 1- gedichtje in dit 40 pagina tellende boekje vol knallende kunst en kadertjes ‘kanker-leed-en-weet’ iemand bij kan staan…. Die persoon weer even hoop vat (ik hou van hoop), even kan huilen (soms heb je nu eenmaal een trigger nodig) of de strijdlust weer voelt. (vechten tegen die vijand!) Dan wil jij dat toch ook gratis uitdelen?
En zoals gehoopt, vurig verlangd in mijn binnenste, doet de bundel dit ! Het handjevol reacties, in MAAR drie weken tijd, van voor mij onbekende lezers, staan emotioneel dicht bij wat ik over wil brengen. Gewoon een beetje steun.

Mag ik alsjeblieft om jullie steun vragen. Ik wil zo ontzettend graag dit boekje blijven verspreiden. Echt niet om mij als schrijfster, hoewel ik liegen zou als ik niet graag gelezen wordt, maar dit gaat om kanker. Om haar inhoud voor een individu. Teksten kunnen raken. Wie kent dit niet? Als ik je al tot hier vast heb kunnen houden in dit pleidooi, dan dank ik je alvast. Misschien heb je een paar euro ‘over’. Of over voor dit project en deze ziekte wat en die mij echt aan het hart gaat.
Er zijn je al wat mensen voor geweest. Die dank ik hier expliciet, ik vraag niet meer van je.
Maar lief dat je verder leest!

Praktisch.
50 bundels is 165 euro. 
100 = 240 euro.

Verder durf ik even niet te dromen.
Belangrijk is dat je, wanneer je wilt meehelpen aan de verspreiding, CONTACT zoekt met mij, de auteur.
(Of je kunt wat overmaken op NL68RABO0145835227 o.v.m Dichtbundel)
De actiepagina van het KWF die genoemd wordt in de bundel is voor de mensen die het onderzoek naar kanker willen ondersteunen. En ik meen het uit de grond van mijn hart, dat je mij met een donatie aan de actiepagina https://acties.kwf.nl/dichtertegenkankeraan net zo dankbaar maakt.

Maar ook als je dit bericht deelt, dan deel je de moed die ik nodig heb om dit te vragen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s