Geen categorie

Wat zag God toen Hij jou maakte?

Wat zag God toen Hij jou maakte?

Toen mij onlangs deze vraag gesteld werd zag ik direct een vulpen op mijn netvlies. Of nee. Ik voelde haar in mijn geest. Zag haar blind.
Ik weet niet of God dat ook zag, maar ik voelde de Beste Man glimlachen.
Een zwarte vulpen met gouden stift. Eentje die zo fijn in de hand ligt, dat hij als verlengstuk geldt.

Ik glimlachte met God mee.
Want eerder deze week maakte ik een screenshot van de volgende tekst:

”Talent is opgebouwd uit elementen van iemands persoonlijkheid, intelligentie, vaardigheden, flow en intuïtie. Het is de unieke combinatie van aanleg, wilskracht en oefening. … het is datgene wat op den duur vanzelf gaat. Waar je uren mee bezig kan zijn zonder het zat te worden. Het is verbonden met onderwerpen die je mateloos interesseren; waar je nooit genoeg van krijgt. Het is de kwaliteit van jezelf die je zelf meestal niet zo bijzonder vindt.” **Matthijs Goedegebuure

Zag God die vulpen?
Ik denk het wel. En wie ben ik om aan mijzelf te twijfelen als God Zichzelf bevestigd?

Wat zag God toen Hij jou maakte?

Het Bijbelboek Jeremia begint direct in hoofdstuk 1 met Gods statement dat Hij Jeremia zag als profeet. Nog voor God Jeremia vormde en hij voortkwam uit de baarmoeder had God al een plan met Jeremia. Als een profeet der volken had God hem gesteld.
En de jonge profeet stribbelde tegen toen God tot hem sprak.

‘Ach Here, ik ben jong en kan niet spreken…’

Wat dit onzekerheid om uit te blinken in dat waarvoor Jeremia gemaakt was? Angst misschien om zich te onderscheiden als man met een missie. Of omdat Gods roep onbekend was? Risico’s nemen betekende? Je comfortzone verlaten betekent…

Of leed de profeet in de dop aan die innerlijke dialoog die we allemaal kennen: namelijk dat het ergens wel iets heel erg Groots, Persoonlijk en Mysterieus is,  dat God echt een plan met je leven kent.. Bijna ongeloofwaardig.
We weten niet waarom Jeremia tegen God inging, maar God vond de tijd dat hij tot volle potentie zou komen.
God onderbrak hem direct na zijn eerste protest.
Hij bevestigde Zichzelf door Jeremia de moed en de visie in het hart te schenken en maakte hem bekwaam door zijn mond aan te raken. (Jeremia 1:4-10)

Waar raakt God jou aan?
Wat beweegt jou nog als je gestript wordt door haven en goed?
Waarvan denk je: ‘Volgens mij zag God dát toen hij mij in gedachten had.’

En als je goed kijkt, zo leren we van Jeremia, bevestigd God zich altijd met een grenzeloze zekerheid.
En kan je wellicht net als hem later in je levensboek zeggen:

God had mijn geluk voor ogen, niet mijn ongeluk. Een hoopvolle toekomst wachtte op mij… (Jeremia 29:11)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s